Tvrtka Tesla Inc  izvijestila je o isporukama automobila iznad očekivanih u prošloj, pandemijom obilježenoj godini, ali je ipak za dlaku promašila svoj ambiciozni cjelogodišnji cilj tijekom teške godine za automobilsku industriju. Tvrtka je isporučila 499.550 vozila tijekom 2020. godine, što prema procjenama Wall Streeta iznosi 481.261 vozilo, prema podacima Refinitiva - ali 450 automobila manje od cilja izvršnog direktora Elona Muska, objavio je Reuters. 

Musk je tweetao kako je "ponosan na Teslin tim što je postigao ovu veliku prekretnicu". "Na početku Tesle mislio sam da imamo (optimistično) 10% šanse da uopće preživimo", rekao je. Na Twitteru su se slijevale čestitke pristaša i agresivnih ulagača, hvaleći proizvođača električnih vozila za "zvjezdanu godinu" koja je prkosila širim trendovima automobilske industrije zbog pada prodaje, tromjesečnih gubitaka i globalnih poremećaja u lancu opskrbe. 

Cijena Tesline dionice porasla je više od 700% tijekom prošle godine, tvrtka je prijavila pet uzastopnih tromjesečnih dobiti, a u prosincu je bila uključena u indeks S&P 500. 

Tvrtka je početkom 2020. najavila da će "komotno premašiti 500 000 automobila" za godinu, cilj koji je ostavila nepromijenjenim unatoč pandemiji. Zadnji kvartal bio je u proizvodnji najbolji za kompaniju, koja je premašila proizvodni plan s više od 180.000 auta, umjesto planiranih cca 163.000.