U Hrvatskoj je od početka godine do kraja ožujka registriran 141 novi električni automobil, što je za 127,4 posto ili 79 vozila više u odnosu na isto razdoblje lani. 

Prema podacima agencije Promocija plus, najviše 'električara', njih 32, prodao je američki proizvođač električnih automobila Tesla. Drugo mjesto dijele Škoda i Renault koji su u prvom tromjesečju prodali svaki po 25 električnih vozila

Istovremeno, u nas je bilo novoregistrirano 17 Volkswagena, 11 Smartova, devet Peugeota i pet Mazdi koje pokreće elektromotor koristeći električnu energiju.

 

Tržišni udjel 

Nissan i Hyundai su u promatranom razdoblju prodali svaki po četiri, a Opel i Mini po dva nova električna automobila. Citroen, Fiat, Kia, Mercedes i Porsche pak od 1. siječnja do 31. ožujka prodali su svaki po jedno novo električno vozilo. 

Udjel električnih automobila na hrvatskom tržištu sada iznosi 1,3 posto. 

Posebice je zanimljivo istaknuti kako je u Hrvatskoj tijekom siječnja, veljače i ožujka bilo registrirano ukupno 10.519 novih osobnih automobila, što je za 4,9 posto više u odnosu na isto razdoblje u 2020. godini (10.029).