Prvi Teslini automobili iz nove velike proizvodne linije, poznatije i kao Gigafacytory,  u njemačkom Grünheideu kod Berlina trebali su se pojaviti na tržištu još prije mjesec dana, no i dalje ih nema. Prvi čovjek Elon Musk kaže da će proizvodnja početi u listopadu. Riječ je o ulaganju vrijednom četiri milijarde eura, koje nosi posao za 12.000 ljudi, a proizvodna linija bi godišnje na tržište trebala izbaciti pola milijuna automobila. Tesla će time biti najveći poslodavac u toj regiji pa je riječ o politički i društveno vrlo osjetljivom projektu, koji od početka uživa preferencijalnu podršku vlade.

Iako se kasni, gradnja tvornice ipak napreduje, usprkos bijesnim ekološkim aktivistimaPrvo su se pokrenute tužbe protiv rušenja drveća s tog mjesta, zatim su problem bili zaštićeni mravinjaci koje je trebalo premjestiti, a zatim su uslijedili tužbe zbog zmija i guštera. Tesla je na kraju posjekao posljednje drvo i započeo gradnju početkom 2020. godine, ali problemi nisu prestali. U svibnju je izvješće koje upozorava da bi tvornica mogla biti jako osjetljiva na nesreće dovelo do još jednog kašnjenja u izgradnji. U srpnju su lokalne vlasti kaznile Teslu zbog bespravne gradnje nakon što su tijekom pregleda pronašle neovlaštene spremnike rashladne tekućine. 

Ekstremni ekolozi

Ekstremno lijeva skupina koja se naziva Vulkangruppe podmetnula je u svibnju požar na kablovima koji opskrbljuju lokaciju električnom energijom, rekavši da djeluje jer Tesla "nije ni zelen, ni ekološki ni socijalan", a oni su djelovali protiv "laži" o zelenim automobilima. Najveći ekološki problem ipak je voda. Oko dvije trećine lokacije nalazi se na rezervama pitke vode, a tvrtka planira koristiti 1,4 milijuna kubičnih metara godišnje, što je ekvivalent potražnji grada od 30.000 ljudi, gdje se vidi potencijalni problem zahvaljujući brigama oko nedostatka vode u regiji. Ekološke organizacije strahuju od onečišćenja podzemnih voda tvorničkim otpadom.

Privremene dozvole

To stvara podjele u Grünheideu, gdje mnogi stanovnici favoriziraju radna mjesta i ulaganja u inače zaostalu regiju, dok drugi brinu o okolišu.

Nakon što je Tesla u lipnju javnosti predstavio svoje planove, 244 prigovora podnesena su Brandenburškom ministarstvu okoliša. Ovo je bio treći put da je Tesla svoje planove morao iznijeti u javnost. Njegovo prvo predstavljanje 2020. rezultiralo je s 373 prigovora, a 110 nakon drugog. S obzirom na to da Tesla još nije dobio konačno odobrenje za tvornicu i gradi na vlastitu odgovornost s privremenim dozvolama, projekt bi teoretski u konačnici mogao ipak propasti, a proizvođač automobila bio bi prisiljen srušiti tvornicu. Međutim, opasnost nije nimalo realna jer se Tesla može osloniti na unisonu podršku njemačkih političara koji su od početka prostrli crveni tepih Elonu Musku, smatrajući investiciju strateškom, piše Politico.