Teksaška elektroenergetska mreža baš i nema najbolju reputaciju, pogotovo za vrijeme lošeg vremena. Bilo da se radi o snježnoj oluji ili ekstremnom toplinskom valu, izolirana elektroenergetska infrastruktura države opet ima problema da zadovolji protražnju kada se potražnja za strujom poveća. Punjenje električnih automobila, prema kojima je Teksas treća savezna država u SAD-u,  sigurno ne pomaže. Vijeće za električnu pouzdanost opskrbe Teksasa (ERCOT) objavilo je nedavno da je šest proizvodnih postrojenja isključeno nakon velike potražnje za strujom usred toplinskog vala. Tijekom prekida, šest elektrana proizvelo bi dovoljno struje za napajanje više od pola milijuna domova. Proizvođač električnih automobila Tesla, čije je sjedište sada u Teskasu, nakon toga je zamolio vlasnike svojih vozila da izbjegavaju punjenje svojih automobila tijekom vršnih sati kako bi spriječili daljnje povećanje potražnje za električnom energijom, piše The Drive. 

Toplinski val u svibnju

Nacionalna meteorološka služba kaže da je prosječna temperatura u području Dallasa za mjesec svibanj oko 22 Celzijeva stupnja. Tijekom nedavnog toplinskog vala, prosječne temperature porasle su iznad 28 i skočile na čak 34 stupnja. Tjedan dana kasnije, međutim, zrak se ne hlade puno. Zapravo, to vrijedi za gotovo polovicu zemlje jer se očekuje da će vrijeme nalik ljetnom prekriti jugoistočni SAD s temperaturama iznad 32 Celzijeva stupnja. Za vlasnike električnih vozila u Teksasu, ušteda električne energije ne znači samo punjenje tijekom izvan vršnih sati. To također znači prilagođavanje vozačkih navika—možda općenito treba manje voziti ili ne stišati klima uređaj jako. 

S obzirom da Teksas ima treći najveći broj električnih automobila registriranih u cijelom SAD-u, lako je zaključiti kako bi smanjenje broja EV-a koji se pune u jednom trenutku moglo smanjiti stres na već napregnutu mrežu. Prema istraživanju koje je proveo AAA, EV vozila mogu doživjeti pad dometa do 17% s uključenim klima uređajem na 35 Celzija. Tesla je ranije osporio ovu brojku, navodi The Verge, kao i vlasnici. 

Pametna vožnja

Međutim, postoji jedan jasan način da osigurate da vozilo provodi manje vremena uključeno u struju: nemojte ići na česta, kratka putovanja koja omogućuju da se kabina zagrije između vožnji. Održavanje zadane temperature troši manje energije od hlađenja kabine grijane suncem, tako da smanjenje broja kratkih putovanja može spriječiti potrebu za što učestalijim uključivanjem u struju u vrijeme kada vlada velika potražnja. Druga mogućnost za ublažavanje problema s mrežom u budućnosti mogla bi biti tehnologija koja se nalazi u nekim električnim vozilima pod nazivom dvosmjerno punjenje. Korištenjem pohranjene energije u bateriji EV-a, vozilo može isporučiti energiju natrag u dom putem istog konektora koji koristi za punjenje. Trenutno Tesla ne nudi ovu mogućnost u svojim vozilima. To bi moglo biti iznimno korisno tijekom nestanka struje ili jednostavno za ublažavanje opterećenja mreže tijekom vršnih sati.