Uzimajući u obzir koliko je vremena i novca potrebno za razvoj održive mobilnosti i borbu protiv povećanja štetnih emisija, Toyota Motor Corporation je objavila dvije mjere kako bi dodatno promicala širu uporabu električnih vozila. U sklopu prve mjere, Toyota je najavila izdavanje besplatnih licenci za gotovo 24.000 vlastitih patenata (uključujući i one prijavljene, ali na čekaju) za tehnologije koje su povezane s električnim vozilima. 
Taj japanski proizvođač automobila u drugoj mjeri najavljuje kako će pružati tehničku podršku na temelju naknade drugim proizvođačima koji prilikom razvoja i prodaje električnih vozila koriste Toyotine motore, baterije i, među ostalim, tehnologije za pogonske sustave. 

Vrijeme za suradnju 

Toyota tom dodjelom besplatnih patenata i pružanjem tehničke podrške za svoje sustave elektrifikacije vozila nastoji pomoći državama, proizvođačima automobila i društvu u ostvarenju njihovih klimatskih ciljeva. 
"Na temelju velikog broja upita koje dobivamo o našim sustavima elektrifikacije vozila od tvrtki koje prepoznaju potrebu popularizacije hibridnih i drugih tehnologija za električna vozila, vjerujemo da je sada vrijeme za suradnju", rekao je Shigeki Terashi, član Uprave i izvršni potpredsjednik kompanije Toyota Motor Corporation. "Ako se broj električnih vozila značajno uveća u sljedećih 10 godina, ona će postati standard i nadamo se da ćemo igrati ulogu u tom procesu", zaključio je.