Toyota Motor Europe 2021. godinu zaključila je s ukupno 1.076.300 prodanih vozila marke Toyota i Lexus i tako ponovno nadmašila sveukupni stabilni tržišni rezultat. Tijekom tog razdoblja, ukupni tržišni udio tvrtke TME povećao se za 0,4 postotna boda na 6,4%, što je rekord za kompaniju, dok se ukupan rast od 2018. godine povećao za 1,4 postotna boda. Zahvaljujući ovom rezultatu, Toyota je po prvi put ikad postala 2. najprodavanija marka osobnih vozila u Europi. Za tako uspješan rezultat svakako je zaslužna i rekordno visoka potražnja kupaca za vozilima s niskim emisijama CO2, što obuhvaća baterijska električna vozila, električna vozila s pogonom na vodik, plug-in hibridna električna vozila te hibridna električna vozila. 

Prodajni rezultati hibridnih vozila tvrtke TME s brojkom od 623.777 vozila predstavljaju godišnje povećanje od 19%, od čega je 58% ostvareno na globalnoj razini, a 70% u Zapadnoj Europi. U prosincu su Toyota i Lexus otkrili nekoliko novih elektrificiranih proizvoda koji će odigrati ključnu ulogu u strategiji ugljične neutralnosti. Na globalnoj razini, tvrtka će do 2030. godine pokriti sve segmente i u ponudi imati 30 baterijskih električnih vozila. 

Do tog trenutka, TME ima za cilj asortiman od najmanje 50% vozila s nultom emisijom u Zapadnoj Europi, dok je cilj Lexusa da u kategoriji ZEV (vozila s nultom emisijom) bude 100% vozila. Do 2035. godine tvrtka TME bit će spremna za smanjenje emisija CO2 od 100% za sva nova vozila unutar Europske unije. A u međuvremenu će TME proširiti svoju ponudu ZEV proizvoda na 10 modela do 2025., objavila je ta tvrtka.