Regionalna energetska agencija (REA) Kvarner, u suradnji s Europskom organizacijom agencija i regija za energiju i okoliš FEDARENE (eng. European Federation of Agencies and Regions for Energy and Environment) organizirala je u creskoj palači Moise međunarodnu konferenciju o mogućnostima koje nove tehnologije, koje se temelje na uporabi vodika, otvaraju za energetsku tranziciju

"Grad Cres s Lošinjem posljednjih godina ulaže velike napore u energetsku tranziciju otočja prema čistoj energiji. U suradnji s Tajništvom za čistu energiju otoka Europske unije izradili smo Tranzicijski plan u kojem se spominje vodik kao moguća energija za trajekte i druga transportna sredstva, a nove tehnologije primijenit ćemo i u sustavu gospodarenja otpadom", izjavio je Ugo Toić, direktor Otočne razvojne agencije. 

Radionica je bila prilika za predstavljanje raznih međunarodnih projekata koji se oslanjaju na korištenje vodika, a njihovi su se predstavnici u rad skupa uključili video-vezom. U drugom dijelu programa, objavio je Grad Cres na društvenoj mreži Facebook, održana je panel-rasprava.

nova era prometa