Rimac Automobili i Bugatti Automobiles od danas službeno udružuju snage u tvrtki Bugatti Rimac sa sjedištem u Svetoj Nedelji

Najveći dioničar te tvrtke bit će Rimac Grupa s udjelom od 55 posto. Mate Rimac, hrvatski inovator i poduzetnik, osnivač tvrtki Rimac Automobili i Greyp Bikes, zadržava svoj udjel u Rimac Grupi od 35 posto. Udjel Porschea iznosi 22 posto, Hyundai Motor Groupa 11 posto, a ostalih ulagača 32 posto, izvijestila je tvrtka Rimac Automobili

Razvoj, proizvodnja i opskrba baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih dijelova za električna vozila odvajaju se u Rimac Technology, koja će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe. 

Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe, vodit će Bugatti Rimac i Rimac Technology. 

"Teško je naći bolji spoj od Rimca i Bugattija. Ono što svaka strana donosi na stol u smislu tehničke stručnosti, znanja i povijesti razvoja automobila čini savršen recept", istaknuo je Rimac. 

Inače, Rimac Automobili i Bugatti nastavljaju poslovati kao zasebni brendovi i proizvođači. Također, te tvrtke će zadržati svoje proizvodne pogone u Zagrebu i Molsheimu (Francuska), kao i distribuciju.