Osijek i tvrtka Bolt sredinom ovog tjedna su predstavili projekt najma električnih romobila u tom slavonskom gradu. Usluga na aplikaciji Bolt, objavljeno je na stranicama Grada Osijeka, trenutačno je dostupna u 15 država i više od 50 gradova, a u Hrvatskoj je prvi put predstavljena u Rijeci u siječnju ove godine. 

"Grad Osijek, zeleni grad, grad ekološke osviještenosti i grad mobilnosti, pridružuje se sve većoj obitelji gradova u Europi koji se, u suradnji s Boltom, mogu koristiti mrežom e-romobila za iznajmljivanje. Najavit ću ujedno da ove godine stižu i javni bicikli i javni električni bicikli čime ćemo imati zaokruženu uslugu prijevoza uz boravak na otvorenom, razmišljajući na ekološki osviješten način o smanjenju onečišćenja okoliša. Također, ovako smanjujemo i prometne gužve u našem gradu. Na 18 lokacija imat ćemo na raspolaganju 200 električnih romobila u ovom šestomjesečnom pilot-projektu", poručila je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš

"Kraj 2020. Boltu je donio dobre vijesti – trendovi ukazuju na to da postajemo najveći pružatelj usluga mikromobilnosti u Europi. Tijekom ove godine namjeravamo uslugu najma električnih romobila uvesti u još 100 europskih gradova čime će broj primjeraka električnih romobila i bicikala u prepoznatljivoj Bolt zelenoj boji prijeći 130 tisuća", rekao je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.