U stanu na zagrebačkom Laništu jučer oko 18 sati izbio je požar električnog romobila koji je dosta oštetio stan. Nitko nije ozlijeđen, a na teren su izašla tri vatrogasna vozila s 14 vatrogasaca. Požar je brzo ugašen, a došlo je i do manje eksplozije koja je izbila prozor na ulicu, javili su vatrogasci na svom Facebooku uz fotografije nakon požara. 

Opožareno je šest četvornih metara od ukupno 50 četvornih metara površine stana. Šteta nije utvrđena a odnositi će na od dima i topline oštećen stan, staklo na prozorima i vratima koja su se razbilo od eksplozije, na pod kao i na sam romobil, objavila je Vatrogasna postrojba Zagreb. Po svemu sudeći došlo je do zapaljenja baterije, što i nije tako rijedak slučaj u električnim vozilima, a jedan od uzročnika su pogreške u izradi baterije ili postupanju s njom. 

Smatra se da su vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem sklonija opasnostima od požara, požar električnih vozila može biti razoran zbog litij-ionskih baterija u tim vozilima. Jednom kada se električno vozilo zapali, gašenje postaje teško. Polijevanje vode na litij-ionsku bateriju koja je u plamenu moglo bi otežati gašenje plamena. To je zato što voda smanjuje litij u elektrolitu što dovodi do oslobađanja plinovitog vodika, koji je vrlo zapaljiv. Dakle, bacanje vode na vatru EV povećava intenzitet plamena.
nova era prometa