U Hrvatskoj je od početka siječnja do kraja kolovoza bilo registrirano 157 novih električnih automobila, javlja agencija Promocija plus.  

Najprodavanija marka vozila u promatranom razdoblju u nas i dalje je Škoda, prodavši 48 'električara'. Zatim, slijede Hyundai (32), Tesla (21) i Renault (15). 

Istovremeno, Porsche je prodao sedam, Mini šest, Jaguar i Smart po pet, a Volkswagen četiri električna vozila.

 

Blagi rast 

Audi, BMW i Nissan od početka godine do 31. kolovoza prodali su po tri električna vozila, dok je Opel prodao dva automobila koje pokreće elektromotor koristeći električnu energiju. 

Također, u Hrvatskoj je od početka godine do konca kolovoza bila novoregistrirana po jedna električna Kia, Peugeot i Rariro. 

Udjel električnih automobila na hrvatskom tržištu novoregistriranih automobila je u odnosu na prošli mjesec blago uvećan za 0,1 postotni bod i iznosi 0,6 posto.

Inače, od početka godine do kraja kolovoza u Hrvatskoj je registrirano ukupno 25.167 novih osobnih automobila ili za 47,3 posto manje u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini kada ih je bilo prodano 47.785. 

Pritom je posebice zanimljivo istaknuti kako je u kolovozu bilo prodano 2599 osobnih automobila, što je za 818 vozila ili gotovo 24 posto manje u odnosu na isti mjesec lani.