Predstavnici tvrtke ENERGETIKA MARKETING dodijeli su danas tvrtki Hyundai Hrvatska priznanje za automobil Hyundai Kona EV, pobjednika izbora za EM – električni automobil 2019. godine

Domagoj Burić, član Uprave u tvrtki Hyundai Hrvatska, kaže kako je hrvatsko tržište električnih automobila još uvijek relativno malo. Međutim, dodaje, u 2019. godini je krenula ozbiljnija prodaja takvih vozila. 

"U svakoj sljedećoj godini će, nema sumnje, njihov udio biti sve veći", naglasio je Burić.

 

Broj glasova 

"Hyundai Kona EV je kvalitetom izrade, privlačnim izgledom, bogatom opremom i, naravno, za većinu potreba zadovoljavajućim dosegom našla svoj put do hrvatskih ljubitelja elektromobilnosti, što potvrđuje činjenica kako je u izboru za EM – električni automobil 2019. osvojila gotovo polovicu od ukupnog broja glasova. Iskrene čestitke!", istaknuo je Boris Odorčić, urednik časopisa EGE i portala Energetika-net.com. 


Tržišna kretanja

Podsjećamo, izbor za EM – električni automobil godine je projekt časopisa EGE i portala Energetika-net.com koji je čitateljima na jednostavan i pristupačan način približio električna vozila upoznavši ih tako s trenutačnom ponudom i aktualnim kretanjima u tom brzorastućem i sve prihvaćenijem segmentu automobilske industrije. 

U izbor su bila uključena ona vozila koja je nominirao uvoznik ili distributer. Projekt se nastavlja i u ovoj godini.