Slovenska energetska tvrtka Petrol intenzivno širi infrastrukturu za punjenje električnih vozila u Sloveniji i Hrvatskoj. Tako se očekuje da će broj Petrolovih punionica električnih vozila već u veljači 2021. godine premašiti broj 200, a već početkom 2021. u Sloveniji će biti postavljena prva ultrabrza punionica.

Petrol za sada ima 179 punionica, a razvoj održivog prometa jedan je od strateških prioriteta tvrtke koja se sada jedan od vodećih ponuđača u tom području u Sloveniji, ali i u zemljama u okruženju. Tvrtka u Sloveniji nudi usluge punjenja na 101 punionici s priključcima za izmjeničnu struju (AC) i na 39 punionica s priključcima za istosmjernu struju (DC), od čega je 26 takvih punionica u vlasništvu slovenskog središnjeg operatora elektrodistribucijskog sustava SODO, a tu je još 25 AC punionica kojima upravlja. U Hrvatskoj Petrol nudi usluge punjenja električnih vozila na četiri AC i na devet DC punionica, a u Crnoj Gori na jednoj DC punionici.

Elektromobilnost je sve važnija za razvoj Petrola. Tako je u posljednja tri mjeseca samo u Sloveniji postavljeno 39 vlastitih i još pet punionica na kojima će tvrtka nuditi usluge punjenja, a uz to će njima upravljati i održavati ih. Još 18 AC punionica bit će izgrađeno u siječnju 2021. godine u Ljubljani, a širom Slovenije još njih četiri. No, najviše se očekuje prva od četiri ultrabrze punionice koje će biti postavljene na lokacijama Kozina, Maribor istok i Tepanje zapad, najavila je tvrtka.