Poznati češki proizvođač sredstava javnog prijevoza, vlakova, tramvaja i trolejbusa, Škoda Transportation okrenuo se i proizvodnji električnih autobusa. Naime, tvrtka DPHMP, operator javnog prijevoza u Pragu, nedavno je raspisala natječaj za nabavu 14 električnih autobusa, a narudžbu je dobila upravo Škoda. Pri tome se radi o autobusima Škoda E City koji su razvijeni u suradnji s turskim proizvođačem autobusa TemSA o osnivaju se na njegovim modelima Avenue electron.

Autobusi su opremljeni s tri vrata, imaju duljinu 12,095 m, široki su 2,55 m i visoki 3,3 m, a mogu prevesti 70 putnika. Vozno postolje i okvir proizvedeni su u tvornicu i Adani u Turskoj, dok su završni radovi na vozilu obavljeni u Škodinim pogonima u Plzenju. Ti radovi u češkoj tvornici obuhvaćaju svu električnu opremu, uključujući i baterije i informacijski sustav, ali i sva potrebna ispitivanja, probne vožnje i radove pri primopredaji vozila.

Spomenutih 14 novih autobusa na praškim bi cestama trebali voziti u narednih 12 mjeseci. Kapacitet ugrađene baterije iznosi 260 - 290 kW h, a s jednim punjenjem autobus može voziti 100 km. Za brzo punjenje na postajama autobusi su opremljeni pantografom, dok će se tijekom noći, u spremištu, puniti iz priključka u punionici, izvijestio je njemački prometni portal 'Urban Transport Magazine'.