U garaži gradske tvrtke za javni prijevoz Wiener Linien u naselju Leopoldau, koje se nalazi u 21. bečkom okrugu, početkom rujna položen je temeljni kamen koji je označio početak gradnje prve punionice vodika u austrijskoj prijestolnici gdje će se vodikom moći puniti autobusi i teretna vozila bečkog gradskog koncerna Stadtwerke. 

Kamen temeljac za punionicu položili su član bečkog poglavarstva za financije i gospodarstvo Peter Hanke i glavni direktor koncerna Stadtwerke Martin Krajcsir

To je jedina tvrtka na širem području Beča koje će samostalno proizvoditi vodik, njime opskrbljivati svoja vozila te ga koristiti kao gorivo.

 

Klimatska neutralnost 

Već u prosincu pak bečkim bi ulicama trebao početi prometovati prvi autobus s pogonom na vodik, a do tada bi trebala biti završena i punionica, izvijestio je Inozemni ured Grada Beča. Osim toga, u 11. okrugu Simmering u tijeku su pripremni radovi za izgradnju postrojenja snage 2,5 MW koje će vodik proizvoditi elektrolizom vode. 

Autobus na vodik tvrtke Solaris bio je pušten u testnu fazu još u lipnju prošle godine kada su stanovnici Beča punih devet dana imali priliku besplatno se provozati njime na liniji 39A. Prema najavama gradskog poduzeća za javni prijevoz, do 2024. godine na toj bi liniji trebalo prometovati 10 autobusa na vodik. 

Vodik je jedan od važnih čimbenika u postizanju cilja klimatske neutralnosti Europske unije do 2050. godine. Može se upotrebljavati u različitim područjima kao što su energetika, industrija i prijevoz, a ekološki je prihvatljiv jer pri korištenju ne emitira ugljikov dioksid. 

Beč ulaže u 'zeleni' vodik, tj. onaj koji je proizveden iz obnovljivih izvora, a koji se smatra klimatski prihvatljivim gorivom budućnosti.