Zahvaljujući Nacionalnom planu oporavka i otpornosti (NPOO) 2021.-2026. uskoro bi trebao biti raspisan javni poziv za nabavu 70 novih gradskih autobusa na alternativna goriva, izjavio je Damir Šoštarić, ravnatelj Uprave za fondove Europske unije i strateško planiranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI)

On je, naime, u sklopu promocije gradskog autobusa na vodik Solaris Urbino 12 Hydrogen, koja je održana danas u Zagrebu, rekao kako su javne gradske prijevozničke tvrtke već korištenjem sredstava iz fondova EU-a uspjele nabaviti ekološki prihvatljivije autobuse nego što su to imale prije. 

Prema njegovim riječima, sada je pravo vrijeme za energetsku tranziciju gradskog prijevoza. Stoga, dodao je, uskoro se i očekuje raspisivanje poziva za dodjelu sredstava iz NPOO-a koja su namijenjena upravo za javni gradski prijevoz. 

 

Odgovarajuća autonomija 

Slaven Vrhovski, direktor Wawa grupe, tvrtke koja je ekskluzivni partner kompanije Solaris Bus & Coach u Hrvatskoj i koja je organizirala predstavljanje autobusa na vodik, ističe kako je elektromobilnost sadašnjost koje se ne treba bojati, niti bježati od nje, a vodik je nadopuna na nju. 

Naime, dodao je, vodik je jedno od rješenja kada je potrebna odgovarajuća autonomija vozila, brzo punjenje i, među ostalim, potpuno čist promet. "Jer, vodik je energent bez utjecaja na okoliš", naglasio je. 

Među izazovima snažnijeg prihvata tog energenta u prometu, on je naveo velika početna ulaganja u infrastrukturu te, primjerice, dostupnost čistog vodika.

Valja naglasiti kako je u Europi trenutačno u radu približno 200 punionica vodika te je još 107 u izgradnji. Europske aktivnosti u promociji vodikovih energetskih tehnika dočarava i činjenica kako je od 2010. do 2020. bilo ugovoreno više od 300 autobusa na vodik u 32 grada. Trenutačno, autobusi na vodik prometuju Bečom, Bolzanom, Kölnom, Lensom i, među ostalim, Rotterdamom.