Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu se 26. - 27.3.2020. godine održava dvodnevni skup o bespilotnim letjelicama (dronovima) pod nazivom DroneDays. Riječ je o stručnom skupu koji već drugu godinu za redom organizira Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja FER-a (LARICS) u okviru europskog projekta AeRoTwin. 

To je ujedno odlična prilika za upoznavanje s najnovijim trendovima u industriji bespilotnih letjelica jer će se na jednom mjestu okupiti domaći i inozemni stručnjaci i znanstvenici, predstavnici poslovne i akademske zajednice i državnih ustanova i mnogi entuzijasti. Isto tako, to je najvažnija regionalna platforma za povezivanje regulatornih tijela, krajnjih korisnika i onih koji razvijaju rješenja s ciljem promicanja jedne od industrija budućnosti. 

Program skupa čine predavanja gostujućih stručnjaka i sajam vodećih tvrtki. Tako će posjetitelji moći saznati više o aktualnim temama iz zračne robotike kao što su istraživanje atmosferskih fenomena flotom bespilotnih letjelica, samopozicionirajući rojevi mikro bespilotnih letjelica za rad u stvarnim uvjetima i koordinacija zračne i svemirske robotike. 
Važnost skupa potvrđuje činjenica kako je na njemu 2019. godine sudjelovalo 200 akreditiranih posjetitelja, održano je devet demonstracija u letačkoj zoni, a oko 2000 posjetitelja došlo je vidjeti sajam tvrtki, gdje se predstavilo 10 hrvatskih tvrtki, ustanova i projekata.

Registracije su otvorene, a više informacija može se pronaći na stranici: dronedays.fer.hr.