Za ambiciozni cilj uvođenja kamiona s vodikom u masovnu upotrebu u Europi, Daimler Truck, IVECO, OMV, Shell i Volvo Group udružili su se kako bi surađivali s projektom nazvanim H2Accelerate (H2A). Oni vjeruju da je vodik nezaobilazno gorivo za dekarbonizaciju u segmentu kamionskog prijevoza, jer je sve veći broj vlada i tvrtki najavio zajedničku viziju energetskog sustava s neto nula emisija

Planiraju veliko uvođenje kamiona s pogonom na vodik, za koje se očekuje da će stvoriti nove industrije: postrojenja za proizvodnju vodika bez ugljika, veliki distribucijski sustavi vodika, mreža stanica za punjenje velikih kapaciteta tekućeg i plinovitog vodika i proizvodnja kamiona na vodik.

Regionalno pa međudržavno

U početku se očekuje da će flote kamiona na vodik raditi na regionalnoj bazi, duž europskih koridora velikog kapaciteta s dobrim pokrivanjem stanica za punjenje gorivom. H2A planira uvođenje stotina kamiona i postavljanje više od 20 stanica velikog kapaciteta. Otprilike 2030. ti putnički koridori će se međusobno povezivati ​​kako bi se izgradila istinski paneuropska mreža kako bi se postigla puna europska pokrivenost, s mnogo stanica velikog kapaciteta i više od 10.000 kamiona.

Podrška

U prvom će razdoblju biti potrebna i podrška javnog sektora. Članovi H2A planiraju potražiti financiranje za rane predkomercijalne projekte, a paralelno će pregovarati s kreatorima politike i regulatorima kako bi se postiglo podržavajuće političko okruženje.


To znači da će kupci kamiona trebati imati pristup vozilu s potpuno nula emisija sa sličnim vremenom punjenja, dometom i rasponom troškova u usporedbi s vozilima koja se danas koriste. Da bi se postiglo sve to potreban je jasan regulatorni okvir, uključujući politike koje se koordinirano bave opskrbom vodikom, kamionima na vodik, infrastrukturom za punjenje gorivom i poticajima potrošača.