Zagrebačkim prugama počeo je voziti tramvaj boje netipične za vozila javnog prijevoza glavnog grada Hrvatske. Taj bijelo-crveni tramvaj nije dio neke reklamne kampanje, već je riječ o završnoj fazi važnog izvoznog visokotehnološkog proizvoda, razvijenog i proizvedenog u Hrvatskoj – Končarevom niskopodnom električnom tramvaju za latvijski grad Liepāju. 

Tako će se u naredna dva tjedna na prugama Zagreba provoditi obuhvatna ispitivanja tramvaja, a isporuka u grad Liepāju na obali Baltičkog mora planirana je do kraja godine, priopćeno je iz Končara.

 

Dodatna vozila 

Ovo je prvi od ukupno 12 tramvaja za latvijskog kupca, a njihova proizvodnja utvrđena je u dva ugovora

Suradnja je počela u studenome 2018. godine kad je potpisan ugovor za isporuku šest niskopodnih tramvaja uz mogućnost isporuke dodatnih vozila (maksimalno njih osam) kad za to budu osigurana sredstva. Krajem kolovoza, tvrtka Liepājas Tramvajs osigurala je sredstva za još šest tramvaja, a posao izgradnje i isporuke ponovno su povjerili Končaru. 

Nabava vozila sufinancirana je iz fondova EU-a, u sklopu programa Comprehensive Reconstruction of Tram Route and Adjacent Territory (Sveobuhvatna obnova tramvajske linije i okolnog područja). 

U skladu s obavezama, šesti tramvaj (zadnji iz prvog ugovora) bit će isporučen u svibnju 2021., dok će oni iz drugog ugovora biti isporučeni u razdoblju listopad 2021. – travanj 2022. godine, javlja Končar.

 

Klima-uređaj i videonadzor 

Vlak kao i podsustavi poput glavnog elektromotornog pogona, pomoćnih napajanja, mikroprocesorskog upravljanja i komunikacija te postolja i sanduci razvijeni su i proizvedeni u Grupi Končar. 

Tramvaji su klimatizirani, opremljeni videonadzorom i sustavom informiranja putnika, bez stepenica na ulazu i osovina između kotača te ravnim podom čitavom dužinom vozila, čime su maksimalno prilagođeni osobama s poteškoćama u kretanju. 

Tramvaji su opremljeni i modernim upravljivim hidropneumatskim sustavom ogibljenja, što omogućava podešavanje visine poda i udobnu vožnju.