Poteškoće u lancima opskrbe, nedostatak čipova i, posljedično, primjetno dulje isporuke vozila već neko vrijeme uzrokuju poteškoće na svjetskom automobilskom tržištu. 

S druge pak strane, sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih automobila, ali i sve više modela koji vrlo malo ili uopće ne ispuštaju štetne emisije u okoliš, donose zanimljiva kretanja u toj djelatnosti. 

Tako je, prema podacima agencije Promocija plus, u Hrvatskoj tijekom siječnja bilo registrirano 109 novih električnih te 584 hibridna vozila. Dakle, ukupno njih 693. Istovremeno, u nas je bilo prodano 659 novih automobila s unutarnjim izgaranjem koji koriste dizelska goriva.


Tržišni udjeli 

Ako se podvuče crta, jednostavno se zaključuje kako je u prvom ovogodišnjem mjesecu u Hrvatskoj bilo novoregistrirano više električnih i hibridnih vozila nego onih s dizelskim motorom. 

U promatranom razdoblju u nas je bilo novoregistrirano i 1477 automobila s benzinskim motorom te 142 vozila koja kao gorivo koriste ukapljeni naftni plin (LPG). 

Prema udjelima, objavila je Promocija plus, i dalje prevladavaju vozila s benzinskim motorom, koja drže gotovo polovicu tržišta (49,7 posto). Zatim, slijede automobili s dizelskim motorom (22,2 posto), hibridi (19,7 posto), vozila na LPG (4,8 posto) te 'električari' (3,7 posto).