Vodeći američki digitalni auto-oglasnik Cars.com je proveo veliko istraživanje kako bi shvatili što je to što muči vozače oko kupnje električnog vozila. Istraživanje Cars.com otkrilo je da vozači koji nisu vlasnici električnih vozila rangiraju njihove najmanje privlačne aspekte u sljedećem redoslijedu: 

  •  Ograničeni domet / udaljenost putovanja 
  •  Ograničen vijek trajanja baterije 
  •  Visoka početna cijena vozila 
  •  Nedostatak servisnih centara 
  •  Vrijeme punjenja 

Unatoč razlozima koje su kupci automobila istaknuli kao prepreke za usvajanje EV-a, 95% sadašnjih vlasnika izjavilo je da će ponovno kupiti električni auto. Studija sugerira da trenutačni vlasnici EV-a nemaju lojalnost marki, osim većeg broja vjernih Tesli. Ukupno je 64% anketiranih potrošača izjavilo da će ostati lojalni Tesli. Uzimajući najpopularniji Tesla Model 3, u SAD-u je 11% prodaje automobila pripisano električnim vozilima u 2018. godini, što je povećanje od 81% u odnosu na razinu iz 2017. godine. 

O čemu treba brinuti kod kupnje električnog auta?

Jenni Newman, glavna urednica Cars.coma, rekla je: "Kada je riječ o električnim vozilima, zabrinutost oko dometa vozila je realistična, tako da nismo bili iznenađeni kad smo vidjeli da je to najveća briga među potrošačima. Važno je da kupci automobila znaju, međutim, da najkvalitetniji električni motori mogu voziti od 80 do 482 km između punjenja, pokazujući da su više nego sposobni odvesti vozače gdje god trebaju, a da pritom nije potrebno novo punjenje. Potrošači bi trebali više brinuti o infrastrukturi svoje garaže nego ograničenom rasponu", kaže ona, objavio je Smart Energy.