Ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Nataša Tramišak koncem prošlog tjedna gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru uručila je tri ugovora o sufinanciranju provedbe projekata Europske unije u iznosu od 8,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ugovori su uručeni za energetsku obnovu OŠ Nikole Hribara i OŠ Vukovine te zgrade u Šetalištu Franje Lučića.    

Riječ je o sufinanciranju troškova vlastitog udjela grada u projektima koji su financirani iz fondova EU-a, javlja Grad Velika Gorica

"Ovo je naš impuls vašem daljnjem razvoju i financiranju novih projekata jer sada dobiveni novac za projekte koji su završeni možete uložiti u ove s kojima tek počinjete", izjavila je Tramišak. 

Uz navedene projekte, grad je tražio sufinanciranje za još šest projekata koji su u provedbi te se očekuje pozitivan odgovor i novi ugovori do konca godine. 

"Grad Velika Gorica trenutno u provedbi ima projekata EU-a u vrijednosti od gotovo 100 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 82 milijuna kuna", izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.