Zbog velikog zanimanja građana, Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore je osiguralo dodatni rok za sudjelovanje u programu Energetski učinkovit dom

To ministarstvo je, naime, osiguralo 200 tisuća eura za subvencioniranje kamata i naknada za obradu kredita onim crnogorskim kućanstvima koja žele kupiti i ugraditi sustav grijanja na moderne oblike biomase (pelet, briket). Zatim, za kupnju i ugradnju visokoučinkovitih dizalica topline za grijanje te kupnju i postavljanje split i multisplit sustava za grijanje/hlađenje objekta. 

Također, subvencionirat će se kamate na kredite za ugradnju toplinske izolacije na fasadi stambenog objekta i ugradnju energetski učinkovite vanjske stolarije. 

U okviru tog programa, izvijestilo je Ministarstvo kapitalnih investicija, građani će se moći prijaviti za dobivanje beskamatnih kredita u iznosu do najviše 10 tisuća eura. Razdoblje otplate kredita je do šest godina.

Građani koji žele sudjelovati u tom programu i primjenjivati mjere energetske učinkovitosti u svojim domovima, zahtjeve mogu poslati tome ministarstvu u razdoblju od 25. do 29. listopada u 14 sati.