Energetska obnova ne izvodi se samo na pročeljima zgrada, krovovima i prozorima. Ona obuhvaća i prilagodbu sve ostale infrastrukture u zgradi, pri čemu su od posebnog značenja dimnjaci. Nova trošila, novi energenti i nova tehnička rješenja zahtjevaju temeljitu analizu postojećeg stanja dimnjaka i uvjeta koje oni moraju zadovoljavati. Pri analizi se stoga posebna pozornost posvećuje sljedećem:

  • vlaženju zbog prekoračenja rosišta u dimnjaku
  • slabljenju građevinske konstrukcije
  • opasnosti od loma
  • istjecanju ispušnih plinova i opasnosti od trovanja što kao najgoru posljedicu može imati smrt!
  • opasnosti od požara.

Sve to je vrlo bitno kako bi se stvorila slika koliko je dimnjak bitan u okviru energetske obnove svake zgrade, kuće ili stana, ali i da je on dio instalacije i da krivi odabir sustava dimnjaka i njegovog dimnjaka može uzrokovati loš rad i najboljeg uređaja za loženje, baš kao i nestručna i neovlaštena ugradnja sustava (osobito ako nije izvedena prema uputama proizvođača i u okvirima važećih propisa). Pri tome je bitno da svaka promjena trošila ili energenta dovodi u pitanje ispravnost postojećeg dimnjaka. Isto tako, ložište i dimnjak moraju biti kompatibilni jer će u protivnom umjesto ušteda proizvoditi troškove.

Montaža, odnosno prilagodba dimnjaka i trošila se moraju povjeriti stručnim osobama. Oprema i uređaji moraju biti kompatiblini jer se često pojavljuju (neželjene) posljedice u slučajevima 'kompletiranja' opreme od različitih proizvođača po 'pristupačnijim cijenama'. No, pri tome se ne smije raditi o klasičnoj kupovini, nego o investiciji koja treba biti dugoročno isplativa.
Klasični dimnjaci često ne zadovoljavaju potrebe za primjenom novih tehničkih rješenja koja jamče značajne uštede na energiju. Zbog tog razloga se pristupa potpunoj obnovi ili zamjeni postojećih dimovoda.
Tvrtka Jeremias još od 1970. godine razvija i proizvodi dimnjake i druge srodne proizvode za različita područja primjene. Jeremiasova ponuda seže od jednostijenih ili dvostijenih dimnjaka od nehrđajućeg čelika za industrijsko područje do polimernih dimovoda za privatne korisnike. Za sve koji žele otkriti što Jeremias može učiniti na području dimnjaka, njegovi stručni djelatnici uvijek stoje na raspolaganju.