Sporazum o povećanju energetske učinkovitosti 24 javne ustanove u Kantonu Sarajevo potpisan je prošli tjedan, javlja Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS-a. Tako će se kroz nastavak projekta Zeleni ekonomski razvoj u ovoj godini energetski obnoviti vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti te, među ostalim, domovi zdravlja na tome području. 


Švedska vlada 

Sredstva za energetsku obnovu ukupne vrijednosti šest milijuna KM osigurali su švedska vlada, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, općina Stari Grad, Vogošća, Ilijaš, Novo Sarajevo, Hadžići i Ilidža te Arhitektonski fakultet Sarajevo i Elektrotehnička škola za energetiku. Izvođač radova je UNDP. 

"I ovaj put smo posebnu pozornost posvetili najmlađima, učenicima škola i korisnicima zdravstvenih usluga. Međutim, novina u odnosu na prethodne sporazume je što smo kroz ovaj projekt prvi put krenuli s energetskom obnovom srednjih škola i fakulteta", rekao je ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović.