Projekti energetske obnove zgrada uspješno se nastavljaju i u Njemačkoj. Tako su u prvih šest mjeseci za ostvarivanje takvih projekata zatraženi i odobreni veliki iznosi poticaja. Savezni ured za gospodarstvo i nadzor izvoza (BAFA) u prvom polugodištu ove godine odobrio je čak 2,7 mlrd. eura za poticanje takvih projekata, od čega je već isplaćeno oko 610 mil. eura. 

Do sada je zaprimljeno više od 150 000 zahtjeva za poticaje za takve projekte, a njemački savezni ministar gospodarstva i energetike Peter Altmeier računa da bi za to trebalo isplatiti čak 5 mlrd. eura. No, odobravanje poticaja u okviru programa Saveznih poticaja za učinkovite zgrade (BEG) ostvaruje se u dva stupnja, a BAFA ih isplaćuje nakon što je projekt ostvaren i nakon što su ispitani i provjereni njegovi rezultati.

Uz to, njemačka Kreditna banka za obnovu (KfW) je 1. srpnja započela i s programom koji je također u sklopu BEG-a, a kojim su predviđeni povoljni krediti za sanaciju postojećih i za izgradnju novih zgrada, ali i za provođenje pojedinačnih mjera energetske obnove i energetske učinkovitosti, izvijestio je njemački stručni portal 'CCi.Dialog'.