Dva karakteristična nebodera u Vukovaru, 'Dunav 1' ili 'Dunav 2' do sada su bili poznati kao 'Neboderi blizanci', a sada ih sve više zovu 'Ljepoticom i zvjeri'. Razlog je jednostavan: na jednom od dva identična nebodera s 11 katova u Dunavskoj ulici 5 i 7 na samoj obali Dunava koji su zbog impozantnosti i atraktivnoga položaja plijenili poglede svih građana i posjetitelja Vukovara, provedena je energetska obnova i on je s novim pročeljem zasjao u punom sjaju, dok na drugom neboderu radovi još nisu ni počeli!
Naime, prvobitnim planom gradske tvrtke za upravljanje stambenim zgradama Tehnostan bila je predviđena zajednička energetska obnova oba nebodera, no stanari sada neobnovljenog nebodera promijenili su upravitelja i odustali od projekta. S druge strane, još tijekom 2015. suvlasnici zgrade na adresi Dunavska 5, današnje 'Ljepotice' od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobili su 30 000 kn bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije. Naravno, ideja je bila  da se zajedničkim nadmetanjem te i susjedne zgrade ('Blizanca') na adresi Dunavska 7 dođe do što kvalitetnijeg i povoljnijeg izvođača te da im projekti budu usklađeni jer te dvije zgrade arhitektonska cjelina, pojašnjava direktor Tehnostana, Kristijan Lovrenščak, dipl. ing., za što su primjer tri slične višestambene zgrade u gradskoj četvrti Rupe. Tamo je zbog zajedničkog sudjelovanja u natječaju pronađen kvalitetniji i povoljniji izvođač radova, a cijena materijala i radova bila je niža pa je pričuve stanarima u konačnici manja, a zgrade su povezane u jednu arhitektonsku cjelinu što utječe na ljepši i uređeniji izgled grada.
Radovi na energetskoj obnovi zgrade na adresi Dunavska 5 provedeni su u razdoblju rujan 2017. - kolovoz 2018. godine. Vrijednost radova iznosila je 3,4 mil. kuna, od čega su bespovratna sredstva činila 2,55 mil. kuna (od čega je Grad Vukovar sufinancirao 850 000 kuna, a a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 1,7 mil. kuna), dok su stanari podigli kredit od 850 000 kuna. Time je zgrada je iz energetskoga razreda D prešla u razred B, što znači niže režijske troškove za stanare. Na žalost, neboder blizanac sada je postao 'Zvijer', a njegovi će stanari i imati više režijske troškove i više će jednom svakako morati platiti za energetsku obnovu, izvijestile su 'Vukovarske novine', dvotjedno glasilo Grada Vukovara.