Do sredine ožujka 2019. potpisano je više od 440 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrada dječjih vrtića, područnih, osnovnih i srednjih škola te fakulteta. 
Ukupna vrijednost projekata veća je od 1,6 milijardi kuna dok je ukupan iznos bespovratnih sredstava osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj preko 775 milijuna kuna. 
Od 2015. godine, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je ukupno četiri Poziva za energetsku obnovu zgrada za koje su prihvatljivi prijavitelji bile ustanove koje obavljaju djelatnosti odgoja i obrazovanja. Jedan od glavnih kriterija tog poziva je najmanje 50 posto ušteda u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje odnosno hlađenje (Qhnd) koje će se ostvariti kroz provođenje mjera za povećanje toplinske zaštite ovojnice, strojarskih i elektrotehničkih mjera te uvođenjem obnovljivih izvora energije, javlja Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.
Provedbom projekata dječji vrtići, škole i fakulteti pridonijet će ne samo postavljenim ciljevima na razini Europske unije, već će djeci i zaposlenicima osigurati ugodniji prostor za boravak i učenje.