U obnovljenoj zgradi DVD-a Buk nedavno je održana završna konferencija projekta energetske obnove ukupne vrijednosti 615.044,13 kuna, od čega je 60 posto sufinancirano sredstvima Europske unije. Dobrovoljno vatrogasno društvo Buk najstarije je nakon DVD-a Pleternica na tome području. 

"S ovom obnovom, koja je zasigurno najveća investicija u više od 80 godina od kako je dom izgrađen, dobili smo prostor primjeren 21. stoljeću", naglasio je predsjednik DVD-a Buk Vinko Jušić, objavljeno je na stranicama Požeško-slavonske županije.

"U ovom ciklusu energetske obnove devet će zgrada biti obnovljeno. Još su ostala tri projekta koja se trenutačno provode i završavaju na području naselja Buk, tri europska projekta – DVD Buk, Športsko rekreacijski centar Buk i Mali dom kulture, uz uložena i dodatna sredstva u radove koji nisu bili predviđeni energetskom obnovom došli smo do vrijednosti od oko dva i pol milijuna kuna koja se ulažu u ovo područje", rekla je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić je podsjetila kako je ta županija po projektima energetske obnove među prve tri u Hrvatskoj.