Ovogodišnja, 8. po redu konferencija za studente BUS 2019 - Budućnost ugodnog stanovanja održava se u subotu, 18. svibnja 2019. na Arhitektonskom i Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u Velikoj predavaoni, s početkom u 9.30 sati.
Riječ je o besplatnoj cjelodnevnoj stručnoj konferenciji za studente i sve one koje zanima edukacija o aktualnostima iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, a ove će godine budući stručnjaci moći poslušati i vidjeti koja se tehnička i kreativna rješenja koristiti pri projektiranju i gradnji te koliko se ona mogu ostvariti i koliko se ostvaruju u Hrvatskoj. Tijekom cjelodnevne konferencije svi sudionici dobit će najrelevantnije informacije o trendovima i problemima u energetici i o njihovim potencijalnim rješenjima. U sklopu tri glavna bloka izlaganja održat će se desetak predavanja, koja će se baviti temama poput odnosa arhitekture i zdravlja, BIM-a i njegove primjene, električnih vozila itd. To su:
• 1. blok - Moderna rješenja
• 2. blok - Integracija BIM-a
• 3. blok - Ususret budućnosti.
Između blokova su planirane pauze u kojima je moguće stjecanje novih poznanstava, ostvarivanje kontakta između studenata, stručnjaka i tvrtki i 'networking'. 

Na prethodnih sedam BUS-eva ukupno je sudjelovalo više od 1750 studenata i 70 predavača, vrhunskih profesora i prepoznatih stručnjaka iz raznih tvrtki i ustanova, a projekt je kao vrijedan i kvalitetan do sada prepoznalo više od 40 tvrtki. Konferencije su, kako i priliči, medijski popratile dvije televizijske kuće, četiri radijska programa, nekoliko partnerskih konferencija i mnoštvo internetskih portala i časopisa.

Konferencije BUS već niz godina uspješno organizira Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS), interdisciplinarna udruga studenata koja objedinjuje različite tehničke i znanstvene discipline te stručne izvore, dotičući se aktualnih grana tehnologije, znanosti i gospodarstva, a upravo je BUS njezin najveći projekt.