U Vukovaru je upravo u tijeku projekt energetske obnove 10 stambenih i stambeno-poslovnih zgrada. Uz to, još je u lipnju 2018. godine završena energetska obnova višestambeno-poslovne zgrade u Ulici Vladimira Nazora 14 i 16 s 20 stanova i četiri poslovna prostora u prizemlju. Ukupna ulaganja iznosila su 1,6 mil. kuna, od čega je čak 50% sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.' i 20% sredstvima Grada Vukovara, dok su ostatak činila sredstva suvlasnika zgrade. 
Energetska obnova obuhvatila je izolaciju pročelja stiroporom ukupne debljine 17 cm i izolaciju ravnog krova uz primjenu poliizocijanurata (PIR), čija je masa do osam puta manja i koji ima bolja toplinska i mehanička svojstva od mineralne vune. Isto tako, zamijenjena je dotrajala stolarija pa su postojeći prozori zamjenjeni novima s plastičnim okvirima i trostrukim ostakljenjem i punjenjem od inertnog plina. Staklene površine poslovnih prostora i ulaznih vrata stambenog dijela izvedeni su s primjenom aluminijske stolarije, također s trostrukim staklom i inertnim plinom. Zahvaljujući tome, u stambenim prostorima očekuju se energetske uštede na razini 77%, a u poslovnim prostorima na razini 64% u odnosu na stanje prije obnove. Istodobno je u stambenim prostorima energetski razred povećan s D na B, a u poslovnim prostorima s G na C. 
No, to nije sve jer je na krov zgrade postavljen solarni toplinski sustav za pripremu potrošne tople vode tijekom ljeta. Time je Vukovar dobio prvu stambenu zgradu u kojoj stanari imaju besplatnu toplinsku energiju za pripremu PTV-a u vrijeme sunčanih dana. Povrat ulaganja stanara, čiji je udio u projektu postavljanja solarnog sustava bio 20%, bit će manji od 3,5 godine, pojašnjava Kristijan Lovrenščak, dipl. ing., direktor tvrtke Tehnostan iz Vukovara koja se bavi upravljanjem zgradama, proizvodnjom i distribucijom toplinske energije.