Kako je izvijestio portal 'Banka.hr', europski fond Green for Growth Fund Southeast Europe (GGF) i Privredna banka Zagreb potpisali su ugovor o kreditu u iznosu 25 mil. eura. Kako se ističe, riječ je o kreditnoj liniji koja je strukturirana za financiranje projekata za iskorištavanje obnovljivih izvora i primjenu energetske učinkovitosti u Hrvatskoj, s ciljem poboljšanja energetske neovisnosti i raznolikosti opskrbe energijom, a očekuje se da će ulaganja doprinijeti i smanjenju emisije stakleničkih plinova. Isto tako, radi se o prvom ulaganju tog fonda u Hrvatskoj, pri čemu je PBZ njegov prvi partner. 
Kada se radi o projektima obnovljivih izvora, pri tome se misli na vjetroelektrane, elektrane na biomasu ili hidroelektrane, a projekti energetske učinkovitosti obuhvaćaju one koje na provode kućanstva (npr. zamjena stolarije) ili pak male i srednje tvrtke (npr. energetski učinkovitija proizvodnja). Pri tome se predviđa da će projektima financiranima iz kredita GGF-a ostvariti smanjenje emisije ugljčnog dioksida za oko 44 000 t godišnje.    
Inače, GGF su u prosincu 2009. godine pokrenuli njemačka Kreditna banka za obnovu (KfW) i Europska investicijska banka (EIB), uz financijsku potporu Europske komisije i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Fond je posvećen jačanju energetske učinkovitosti i poticanju korištenja obnovljivih izvora u Jugoistočnoj Europi (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj) te široj zakavkaskoj regiji (Armeniji, Azerbajdžanu, Gruziji, Moldaviji i Ukrajini). Pri tome financijskim ustanovama (bankama) osigurava sredstva namijenjena kreditiranju projekata energetske učinkovitosti koje provode tvrtke i kućanstava, a isto tako izravno financira specijalizirane tvrtke za energetske usluge (ESCO) i tvrtke koje se bave energetskim uslugama i opskrbom te projekte za iskorištavanje obnovljivih izvora.