Koristi energetske obnove zgrada su višestruke i treba ih promatrati s više gledišta: ekonomskog, društvenog, zdravstvenog, ekološkog i političkog. To zapravo znači da energetska obnova zgrada otvara nova radna mjesta i to na lokalnoj razini, potiče građevinsku djelatnost, a time i cjelokupno gospodarstvo te, konačno, omogućava zdravije i kvalitetnije življenje u zgradama. To su neki od glavnih naglasaka panel-diskusije 'Ima li Hrvatska dovoljno novca za energetske obnove' koja je u organizaciji Hrvatske udruge proizvođača toplinsko-fasadnih sustava (HUPFAS) održana u hotelu 'Antunović'
Kako je u uvodnom izlaganju naglasio predsjednik HUPFAS-a, mr. sc. Dorijan RAJKOVIĆ, radi se o već trećoj panel-diskusiji s temom iz područja energetske učinkovitosti u zgradarstvu za redom, a ovogodišnja je dio europske Kampanje 'Renovate Europe' u kojoj sudjeluje 15 partnera iz 11 zemalja Europske unije s ciljem smanjenja potrošnje energije u zgradarstvu za 80% do 2050. u usporedbi s 2005. i povećanja stope obnove zgrada na 3% do 2020. godine. 
Kao uvod u panel-diskusiju poslužila su uvodna izlaganja i predavanja uglednih stručnjaka kao što su zastupnik u Europskom parlamentu, prof. dr. sc. Davor ŠKRLEC, dipl. ing. koji je naglasio da program energetske obnove zgrada u Hrvatskoj mora ujedno poslužiti za razvoj gospodarstva, a posebice malog i srednjeg poduzetništva. Uz to, savjetnica u Ministarstvu poduzetništva i obrta, Maja POKROVAC, istaknula je da u Hrvatskoj zapravo ima dovoljno novaca za provođenje projekata energetske obnove zgrada, ali je nužna bolja komunikacija svih koji u tome sudjeluju. Kao važan 'alat' u tom poslu, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sven MÜLLER, dipl. ing. izdvojio je upravo donesen Zakon o energetskoj učinkovitosti (NN 127/2014) i napomenuo kako Hrvatska ima jednu od najvećih stopa poticaja za energetsku učinkovitost u EU-u.