Hrvatski savjet za zelenu gradnju (GBC) 17. i 18. lipnja organizira dvodnevnu online edukaciju: Kako projektirati prema nZEB-u?

GBC već dvije godine intenzivno radi na edukaciji i promociji zakonske obveze i koncepta nZEB-a (zgrada gotovo nulte potrošnje energije), a s Arhitektonskim fakultetom je izradio nacionalne Smjernice za nZEB zgrade za Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU).

Edukacija je namijenjena stručnjacima – arhitektima, projektantima i inženjerima, a za stjecanje konkretnih novih znanja u projektiranju prema nZEB-u. Program edukacije se vrednuje u okviru Programa stručnog usavršavanja HKA (2) & HKIG (9). 

Online edukacija će se baviti zakonskim okvirima za nZEB u Hrvatskoj, obveznim uvjetima koje treba zadovoljiti nZEB zgrada te načinima zadovoljenja kriterija prilikom projektiranja nZEB-a. Također, na edukaciji će se moći saznati kako projektirati termotehničke sustave, kako kontrolirati kvalitetu nZEB-a te o primjerima, analizama i izračunima troškovno optimalnog rješenja.