U Karlovcu je obnovljeno čak 10 javnih zgrada u protekle tri godine. Posljednji u nizu projekata je energetska obnova Osnovne škole Braća Seljan koja je nedavno završena. 

Vrijednost projekta je 2,7 milijuna kuna, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 1,5 milijun kuna. Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosila je 2,4 milijuna kuna, a značajna sredstva osigurao je i Grad Karlovac. 

Na OŠ Braća Seljan, javlja Grad Karlovac, izvedena je toplinska zaštita vanjskih zidova i stropa, zamijenjen je dio dotrajale vanjske stolarije energetski učinkovitijom, kao i postojeća rasvjetna tijela LED svjetiljkama. K tomu, postavljeni su termostatski radijatorski ventili. Energetska obnova unaprijedila je energetski razred objekta s D na B kategoriju, smanjena je emisija CO2 za 70-ak posto godišnje i postignuto je smanjenje toplinske energije za grijanje od 146.545 kWh/god. 

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je rekao kako ukupna vrijednost radova na 10 objekata iznosi nešto više od 38 milijuna kuna, od čega je 16 milijuna kuna europskog novca, sedam milijuna kuna je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ostalo su sredstva karlovačkog gradskog proračuna.