Energetska obnova vrtića Latica na Sućidru, projekta kojega je sufinancirala Europska unija, završena je, javlja Grad Split. Vrijednost ulaganja je 853.926,25 kuna, od čega je 423.692,89 kuna bespovratnih sredstava EU-a. 

"Riječ je o velikom zahvatu na jednom od 20 vrtićkih objekata u sklopu DV Radost koji je od 1986. godine u kontinuiranoj upotrebi", kazala je v.d. ravnateljica DV Radost Valentina Krstulović tijekom ovotjedne završne konferencije za medije. 


LED svjetiljke 

U sklopu radova energetske obnove vrtića Latica, prema riječima voditelja projekta Ante Krželja, izvedena je toplinska izolacija vanjskih zidova, zamijenjena unutarnja rasvjeta s LED svjetiljkama, a u sustavu centralnoga grijanja ugrađeni su termoregulacijski ventili i crpke s elektroničkom regulacijom u kotlovnici. Nakon radova, objekt je iz energetskog razreda D prešao u C. 

Valja naglasiti kako je u pripremi energetska obnova još tri osnovne škole: Pojišan, Skalice i Mertojak te vrtića Mandalina. Za te projekte, Gradu Splitu i Razvojnoj agenciji Split odobreno je sufinanciranje energetske obnove iz fondova EU-a, tj. FZOEU-a (Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost). 

Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 27,6 milijuna kuna, od čega vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 11 milijuna kuna.