Program potpora sa savezne razine za energetsku obnovu u Njemačkoj se nastavlja. Nakon što je 24. siječnja donesena odluka o privremenom zaustavljanju programa Saveznih potpora za energetski učinkovite zgrade (BEG), od 22. veljače njemačka Kreditna banka za obnovu (KfW) nastavila je sa zaprimanjem zahtjeva za dodjelu potpora za energetsku obnovu zgrada.

Razlog za privremeno zaustavljanje programa potpora (inače, to nisu jedina sredstva za takve projekte u Njemačkoj, razne programe nude i savezne pokrajine, okruzi, općine i gradovi) bilo je iscrpljivanje raspoloživih sredstava. No, sada je za te namjene iz saveznog proračuna namijenjeno novih 9,5 mlrd. eura. 

Sada svatko tko želi dobiti sredstva iz programa BEG za energetsku obnovu obiteljske kuće, ugradnju energetski štedljivih termotehničkih sustava (npr. sustava grijanja i/ili ventilacije) ponovno može uputiti zahtjev za tzv. KfW-Kredit 262. Osim nove toplinske izolacije ili ugradnje novog sustava grijanja, sredstva se sada mogu iskoristiti i za ugradnju pametne kućanske opreme koja doprinosi optimiranju potrošnje energije, izvijestio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.