Njemačka energetska agencija (Dena) raspisala je ovogodišnji natječaj na kojem će se nagraditi najbolji projekti koji omogućavaju značajno smanjenje potrošnje energije u tvrtkama i smanjuju emisije koje uzrokuju klimatske promjene. Najbolji od njih osvojit će 'Nagradu energetske učinkovitosti za 2018. godinu', koja ima i svoju novčanu vrijednost od 30 000 eura. Natječaj se odvija  pod pokroviteljstvom njemačkog saveznog ministra gospodarstva i energetike Petera Altmaiera i uz potporu tvrtke Danfoss i njemačke Kreditne banke za obnovu (KfW). Tvrtke se na natječaj mogu prijaviti do 30.6.2018. godine na stranicama natječaja. Pri tome se mogu prijaviti tvrtke bilo koje veličine i iz bilo koje zemlje svijeta, a nagrade će se dodijeliti u četiri kategorije: 
• energetska tranzicija 2.0 - za projekte koji imaju dodatni pozitivan učinak na energetski sustav i doprinose povećanju energetske učinkovitosti
• energetska učinkovitost: od pametnog do digitalnog - za projekte u rasponu od tradicionalnih mjera energetske učinkovitosti do digitalnih rješenja
• energetske usluge i upravljanje energijom - za projekte koji se primjenjuju u sklopu upravljanja energijom ili koje provode davatelji usluga (mogu se prijaviti i tvrtke i davatelji usluge)
• nagrada publike: planovi za povećanje energetske učinkovitosti - koncepti koji podrobno ilustriraju kako se može povećati energetska učinkovitost i čiji pristup pokazuje mogućnost komercijalizacije (za razliku od drugih kategorija, nagrada se dodjeluje konceptima, a ne ostvarenim projektima).
Sve prijavljene projekte procijenit će stručni žiri prema standardiziranim kriterijima i početkom listopada 2018. godine Dena će objaviti popis onih koji su nominirani za nagrade, koje će u sve četiri kategorije biti dodijeljene na Kongresu koji će se održati 26.11.2018. godine u Berlinu, objavila je Dena koristeći servis OTS HINA-e.