Kako se približava početak nove školske godine tako se završavaju radovi energetske obnove na nizu škola kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija. 

Riječ je o ukupno 12 školskih objekata koji će biti završeni pred ovu školsku godinu i u kojima će učenici od idućeg tjedna nastavu pohađati u potpuno obnovljenim prostorijama, a jedna od njih je i OŠ Berek. 

Projekt energetske obnove škole u Bereku vrijedan je 686 tisuća kuna, no Bjelovarsko-bilogorska županija financirala je i dodatne radove koji nisu bili obuhvaćeni projektom tako da se može reći kako je u ovu školu izgrađenu 1968. uloženo oko 900 tisuća kuna europskih i županijskih sredstava. 


LED rasvjeta

Radovi na obnovi školi privode se kraju, a obuhvaćali su sanaciju krovišta, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, poda prema vanjskom prostoru i stropa prema negrijanom prostoru, zatim ugradnju LED rasvjete te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. 

Sljedeći korak je opremanje škole novim namještajem za što će sredstva izdvojiti Bjelovarsko-bilogorska županija. 

Ulaganja su to koja će pridonijeti novom standardu za 90 učenika i 31 zaposlenika škole, javlja Bjelovarsko-bilogorska županija.