Energetska obnova strojarsko-prometnih praktikuma Tehničke škole Daruvar završila je ovaj tjedan, javlja Bjelovarsko-bilogorska županija. Osim tog projekta čija je vrijednost 1,7 milijuna kuna, Bjelovarsko-bilogorska županija je u dodatne radove koji ne ulaze u energetsku obnovu uložila još 623 tisuće kuna – u konačnici ukupno 2,3 milijuna kuna. 

Upravo dodatna sredstva omogućila su, među ostalim, šest novih učionica, a time i uvjete za jednosmjenski rad. 

No, priča ide dalje. Jer, dok je jedna zgrada praktikuma završena, na drugoj su počeli radovi vrijedni 2,6 milijuna kuna. Tako će i ona dobiti novo ruho, a za sveobuhvatne projekte obnove Praktikuma daruvarske Tehničke škole Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je gotovo pet milijuna kuna.

 

Temeljita obnova 

"Jedan dio prostora godinama se nije koristio za nastavu nego smo ga imali u najmu. Međutim, sada smo ušli u taj prostor gdje ćemo dobiti šest novih prostorija i od jeseni krećemo s nastavom u jednoj smjeni", rekla je ravnateljica Tehničke škole Daruvar Sanja Klubička

"Danas ovdje završavamo jedan projekt, a počinjemo drugi. Govorimo o temeljitoj obnovi Tehničke škole Daruvar, a to 478 učenika te brojni zaposlenici zaslužuju", zaključio je, među ostalim, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.