Planetarisov inženjerski tim izradio je projektnu dokumentaciju za 30 zgrada na području Zagreba, Varaždina, Čakovca, Pule i Pazina, ukupne površine 130 tisuća m2. Od ukupno 80 prijavljenih zgrada u gradu Zagrebu, tvrtka Planetaris stoji iza uspješne prijave 19 zgrada, a stambena zgrada u Maretićevoj ulici jedna je od najvećih prijavljenih zgrada u Hrvatskoj. 
"Naša zgrada s najvećim povećanjem energetske učinkovitosti postići će uštedu energije od čak 81% i obnovom će prijeći iz energetskog razreda G u energetski razred C. Vrijednost radova zgrada koje je prijavio Planetaris je 95 milijuna kuna", priopćeno je iz Planetarisa. Energetskom obnovom i implementacijom predloženih mjera povećanja energetske učinkovitosti ostvarit će se značajne energetske uštede, povećat će se kvaliteta života i udobnost boravka u zgradi, uz istovremeno temeljito osuvremenjivanje izgleda zgrade. Novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada očekuje se u drugoj polovici 2017. godine te već sada pozivamo suvlasnike i njihove predstavnike da nas kontaktiraju kako bismo pravovremeno krenuli u izradu projektne dokumentacije, kako bi i njihove zgrade ostvarile financijske poticaje od 60% i bile obnovljene već do kraja 2018. godine.
Podsjetimo, na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja namijenjen energetskoj obnovi višestambenih zgrada ove godine uspješno je prijavljeno 616 višestambenih zgrada ukupne površine 1,4 milijuna m², s iznosom vrijednosti radova od preko jedne milijarde kuna.