Nedavno je aktivirana cjelokupna rasvjeta na sjevernom dijelu porečke obilaznice, čime će se povećati sigurnost prometa u noćnim satima. 

Rasvjeta je na ovom dijelu do sada bila aktivna samo na kružnim raskrižjima i kod benzinske postaje, a implementacijom i zamjenom moderne LED rasvjete tijekom proteklih mjeseci na gradskom području provjerena su i postojeća rasvjetna tijela te stavljena u funkciju. 

Poreč je u proteklom razdoblju na temelju Ugovora o izvođenju radova na modernizaciji javne rasvjete, uspješno priveo kraju modernizaciju dijela rasvjete, a sve prema programu ESIF - Energetska obnova sustava javne rasvjete.  


Veliki potrošači 

Tijekom prosinca, javlja Grad Poreč, zamijenjene su i zadnje predviđene svjetiljke te još ostaje napraviti završnu regulaciju, čime će u predviđenom roku od šest mjeseci biti izvršeni svi radovi. 

Zamijenjene su svjetiljke na glavnom pravcu od sjevera prema jugu grada, (od Velog Maja do Molindija), s pojedinim dijelovima Poreča (Veli i Mali Maj, Materada, dio naselja Špadići i Finida, ulazna cesta iz pravca Baderne, dio zone oko osnovne škole te dio ulice Županije Somogy). 

Tako je zamijenjeno oko 1.100 svjetiljki, ponajprije većih potrošača te se očekuje ostvarenje i značajnih ušteda, čak i do 76 posto.