Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske je uz urede u Zagrebu i Karlovcu danas otvorila i područni ured u Krapinsko-zagorskoj županiji u kojem je zaposleno dvoje mladih ljudi iz Zagorskih Sela. Njihov je zadatak jačati svijest građana o tome kako poboljšali energetsku učinkovitost na privatnim objektima i zgradama i informirati ih o mogućnostima sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije na području Krapinsko-zagorske županije. 
„Dosadašnjim angažmanom pokazali smo da imamo sva potrebna znanja, stručnost i iskustvo u uspješnom provođenju projekata koji donose značajne energetske uštede i pozitivno utječu na lokalne proračune, angažman lokalnih tvrtki i otvaranje novih radnih mjesta. Iznimno smo ponosni na otvaranje još jednog našeg ureda, koji je privremeno rješenje do otvaranja regionalnog centra energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u dvorcu Bračak. Želimo biti što bliže stanovnicima Krapinsko-zagorske županije i našim im uslugama pomagati u boljem i racionalnijem upravljanju energetskim troškovima“, istaknuo je ravnatelj REGEA-e Julije Domac. 
REGEA je s Krapinsko-zagorskom županijom u prethodnih pet godina intenzivno radila na stvaranju energetski održive regije. Projekti subvencioniranja ugradnje solarnih kolektora, kotlova na biomasu, fotonaponskih sustava, dizalica topline, poticanje ugradnje energetski učinkovite vanjske stolarije i toplinske izolacije vanjskih zidova, područno grijanje na biomasu, modernizacije javne rasvjete, poboljšanje energetske učinkovitosti škola i ostalih javnih ustanova samo su jedan dio uspješno provedenih projekata na području Županije. REGEA trenutačno u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom i slovenskim partnerima sudjeluje u EE Culture projektu u okviru IPA programa. Riječ je o projektu koji se bavi primjenom načela energetske učinkovitosti u kulturnoj baštini u prekograničnom području Hrvatske i Slovenije. U sklopu projekta će se obnoviti Županijska palača u Krapini te Vila Rožle u Velenju.