"Kako je moguće da sam ja, koji sam do jučer bio 'pozitivac' u hrvatskoj javnosti u promicanju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, što sam pokazao i na primjeru vlastite kuće, u samo tri mjeseca, koliko sam na čelu Fonda, postao kočnica obnovi obiteljskih kuća i višestambenih zgrada?", pita se v.d. direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prof. dr. sc. Ljubomir MAJDANDŽIĆ, dipl. ing. Inače, riječ je o diplomiranom inženjeru strojarstva s dva završena poslijediplomska studija, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i s doktoratom na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a koji je do imenovanja na čelno mjesto u Fondu radio kao izvanredni profesor na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Isto tako, zanimljivo je da je za svoje zasluge dobio priznanje (nekadašnjeg) Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva za projekt 'Opskrba obiteljske kuće toplinskom i električnom energijom pomoću Sunčeve energije' i Godišnje nagrade 'Hrvoje Požar' za područje unapređenja kvalitete okoliša, vezano uz energetske objekte. 
No, on se sada pita je li za njegovu medijsku stigmatizaciju razlog to što je pokrenuo postupak odgovornosti za dvoje načelnika sektora u Fondu, koji su 2015. godine ugovorili i potpisali za energetsku obnovu višestambenih zgrada i obiteljskih kuća iznos od 750 milijuna kuna bez financijskog pokrića za to. Kao rezultat toga, Fond se našao u situaciji da na računu nema dovoljno novaca za isplate svim izvođačima radova u ugovorenim rokovima, zbog čega je od Vlade u srpnju 2016. godine zatraženo da mu se odobri prekoračenje po transakcijskom računu od 100 mil. kuna. Odluka Vlade se čeka, a novac se isplaćuje na kapaljku.
Naime, prof. Majdandžić pojašnjava da je, prema financijskim planovima Fonda, za financiranje obnove obiteljskih kuća u 2015. i 2016. godini ukupno bilo predviđeno 380 mil. kuna, a ugovoreno je čak 510 mil. kuna, čime se Fond našao u situaciji da mu u proračunu manjka 130 mil. kuna. Brojke ne valjaju ni u programu obnove višestambenih zgrada. Za to je u 2015. i 2016. godini bilo ukupno predviđeno 170 mil. kuna, a u tri javna natječaja samo je u 2015. ugovoreno 215 mil. kuna. Dakle, Fondu manjka 45 mil. kuna. Za 2 mil. kuna prekoračen je i proračun za energetske preglede, certifikaciju i projektnu dokumentaciju. Ukupno, razlika vrijednosti za planirane i ugovorene radove za sve te tri stavke iznosi 175 mil. kuna! 
"Pa zar nitko u Fondu ne može biti odgovoran zbog velikog broja ugovorenih projekata, zbog čega smo prvi puta u 12 godina zatražili da nam se odobri prekoračenje po transakcijskom računu? Zašto se u izbornoj 2015. godini ugovorio veliki iznos za energetsku obnovu obiteljskih kuća i višestambenih zgrada, a da se ni prstom nije mrdnulo na povlačenju europskih sredstava za energetsku obnovu? Sada proizlazi da ću ja biti prvi čelnik Fonda koji nije objavio natječaje za 2016. godinu, ne plaćam tuđe račune i još zadužujem Fond preko Vlade za 100 mil. kuna, a usput sam se drznuo zatražiti i pokrenuti postupak odgovornosti ljudi za nastalo stanje u Fondu”, kazao je prof. Majdandžić, zapitavši se treba li se izmaknuti pred neodgovornim i nesavjesnim ljudima.