Hrvatski savjet za zelenu gradnju već više od 10 godina radi na promicanju održive gradnje, infrastrukture i zelene energije. Rezultat toga je i razvoj i rast sve većeg broja održivih projekta na hrvatskom tržištu. 

Jedan od načina na koji je moguće izraziti svoju predanost održivom razvoju te poslovnoj praksi temeljenoj na ekološkoj osviještenosti, društvenoj odgovornosti i učinkovitom iskorištavanju resursa tijekom čitavog životnog ciklusa zgrade je i posjedovanje certifikata zelene gradnje.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju odlučio se na certificiranje prema njemačkom DGNB sustavu koji je najnapredniji te jedini u skladu s regulativama i normama Europske unije zbog čega postoji sve veće zanimanje ulagača u Hrvatskoj.

 

Besplatno sudjelovanje

Sve navedeno uvod je u 4. Središnju konferenciju o održivoj gradnji, koja se održava u online obliku, 24. i 25. studenog, a na kojoj se očekuje više od tisuću sudionika. 

Sudjelovanje na toj konferenciji je besplatno, uz ispunjenu online prijavnicu

Program je moguće preuzeti na stranici konferencije: https://gbccroatia.org/sredisnja-konferencija-o-odrzivoj-gradnji/ponuda/389

U sklopu konferencije, posebna pozornost posvećena je i temi 3D ispisa. Glavni govornik konferencije je arhitekt Philippe Block, glavni i odgovorni za projekt Striatus mosta. Riječ je o prvom mostu ispisanom u 3D tehnologiji, a predavača osigurava Holcim fundacija.