Najveća poljska naftna i plinska tvrtka, PKN Orlen, priopćila je da planira potrošiti 900 mil. eura za kapitalne investicije u 2014. godini. Od toga je oko 475 mil. eura planirano za razvojne projekte, a ostatak za održavanje postrojenja i prilagodbe zakonskim zahtjevima. Kod razvojnih projekata, 46% sredstava planira se za energetske projekte od čega je najvažniji elektrana Wloclawek, 25% za proizvodnju ugljikovodika i 30% za rafinerijske projekte, javlja poljski dnevnik 'Warsaw Business Journal'.
Istodobno je druga poljska naftna i plinska tvrtka, PGNiG, dobila 50% udjela u drugoj offshore-koncesiji PL756 u Norveškom moru. 
Njezini partneri na koncesiji su japanska tvrtka Idemitsu Petroleum Norge i norveška tvrtka Rocksource Exploration Norway koje imaju po 25% udjela, dok će PGNiG biti operator polja. Polje na koncesiji PL756 nalazi se blizu proizvodnih polja, uključujući i veliko proizvodno polje Aasgard te se očekuje da će i na njemu biti pronađeni nafta i plin. PGNiG i partneri imaju na raspolaganju dvije godine za geološka i seizmička istraživanja, nakon čega će morati donijeti odluku hoće li bušiti ili napustiti koncesiju, javlja ruski portal 'Oil and Gas Eurasia'.