Nakon tehničkog pregleda u probni rad je pušten Centar proizvodnje Zapad. Iz Centra koji se nalazi u objektu HE Senj obavlja se nadzor, upravljanje, planiranje pogona i izvještavanje sa svih deset hidroelektrana koje čine Proizvodno područje HE Zapad HEP Proizvodnje. Za potrebe razmjene podataka s centrom nadograđeni su procesni sustavi na gotovo svim hidroelektranama, a dodatno se u njemu prikupljaju i obrađuju podaci s meteoroloških, hidroloških i piezometarskih postaja na tom području.

Središnja aplikacija u centru je sustav za nadzor, mjerenje i upravljanje (SCADA) PROZA NET, a tu su i aplikacije za planiranje pogona (Prognoza dotoka, Vozni red i Simulacija tečenja), PROZA AGC za automatiziranu regulaciju proizvodnje i sustav obračunskih mjerenja MARS. Sve te aplikacije isporučio je Končar - Inženjering za energetiku i transport (Končar KET). Sve one zajedno s izvještajnim aplikacijama i bazama podataka čine integrirano Končarevo rješenje za centre proizvodnje na slivovima.

To je već treći takav centar proizvodnje hidroelektrana u Hrvatskoj za koje je rješenja isporučio i izveo Končar KET, objavio je Končar.