Hrvatska elektroprivreda (HEP) postala je nositelj certifikata integriranog sustava upravljanja kvalitetom, zaštitom okoliša, energijom te zdravljem i sigurnošću na radu prema međunarodnim normama ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018 i ISO 45001:2018. 

Istovremeno je certificirano i društvo HEP-Upravljanje imovinom u segmentu poslova koji čine nerazdvojivu cjelinu s HEP-om. 

"HEP upravlja imovinom vrijednom više od 40 milijardi kuna i kritičnom infrastrukturom od strateške važnosti za Hrvatsku te upravlja sustavom u kojem se pružaju usluge za više od dva milijuna kupaca i korisnika. Stoga je više nego jasna potreba za integriranim sustavom upravljanja poslovnim procesima. Uvođenje sustava upravljanja zaštitom okoliša i energijom vidimo kao dio realizacije obnovljivog scenarija razvoja u sklopu strategije HEP 2030, a područje zdravlja i sigurnosti na radu jedno je od najvažnijih za HEP grupu i na kojem smo u posljednje vrijeme poduzeli vrlo značajne aktivnosti", izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a. 


Sustavi upravljanja 

Uz ostale dokumente sustava koje zahtijevaju norme, Uprava HEP-a donijela je krovni dokument – Politiku kvalitete, zaštite okoliša, upravljanja energijom i zdravljem i sigurnošću na radu društava HEP i HEP Upravljanje imovinom, kojom iskazuje opredijeljenost za održavanje i trajno poboljšavanje integriranog sustava upravljanja. 

U sklopu procesa certificiranja, kroz 85 dana radionica, ukupno je certificirano 87 djelatnika, i to 54 interna auditora i 33 vodeća auditora, priopćeno je iz HEP-a.

"Ovo je priznanje za uspješno izveden projekt, jedinstven u praksi uspostave složenih sustava upravljanja. Projekt je temeljen na dvije neuobičajeno hrabre i, u konačnici, ispravne odluke; uspostava svih sastavnica istovremeno te modeliranje i implementacija vlastitim resursima", izjavio je Davor Turčić, direktor hrvatske podružnice najveće svjetske certifikacije tvrtke Bureau Veritas. 

Hrvatska elektroprivreda i u poslovanje ostalih društava HEP grupe uvodi međunarodne sustave upravljanja.