Cijena sirove nafte niža od 100 USD/bbl nije razumna ni za koga, kazao je iranski ministar za naftu Rostam GHASEMI. Već ranije je i iranski predstavnik u Organizaciji zemalja izvoznica nafte (OPEC) izjavio kako su i zemlje proizvođači i potrošači nafte bile zadovoljne dosadašnjim cijenama, koje su se kretale u rasponu 100 - 110 USD/bbl. S dolaskom proljeća dolazi razdoblje kada pada potrošnja nafte i to prirodno utječe na svjetsko tržište. Uz to, na cijene će utjecati i problemi u sastavljanju američkog proračuna, zbog čega bi potrošnja nafte u SAD-u mogla biti manja. I Saudijska Arabija je također objavila kako misli da je 100 USD/bbl razumna cijena te da ne bi trebala ići ispod te razine.
Istodobno je iranski ministar objavio kako je Iran spreman proširiti svaki oblik suradnje s Irakom, dodajući da su suradnja u razvoju naftnih polja i potpisivanje ugovora o isporuci iranskog plina primjeri širenja suradnje. Osim naftnih i plinskih tvrtki, i iranski proizvođači opreme za naftnu industriju surađuju na iračkim projektima i Iran je spreman dalje poduprijeti tu suradnju, javlja britanski portal 'Silobreaker'.
No, Iran je pregovarao i sa Sjevernom Korejom o mogućnosti prodaje sirove nafte. Ti pregovori još traju, iako zapravo nema problema vezanog za uvjete prodaje, nego se samo traže načini kako dopremiti naftu u Sjevernu Koreju. Prema posljednjim dostupnim podacima za Sjevernu Koreju iz 2009. godine, zemlja nema vlastite naftne rezerve i uvozila je 8400 bbl/d. Iako je Iran pod sankcijama u vezi kontroverznog nuklearnog programa te je uveden embargo na kupnju iranske nafte, Iran još prodaje naftu u 60 zemalja svijeta, javlja novinska agencija UPI .