Strah od eskalacije koronakrize i još većeg broja oboljelih te posljedičnog pada gospodarstva pogurao je cijene nafte na najniže razine od lipnja. Najtraženija i najkvalitetnija sorta Brent u utorak poslijepodne cjenovno je pala na minimum od mjeseca lipnja. Njezini futuresi za studeni pali su za 5,12% i iznose 39,86 USD/bl. Futuresi nafte WTI za listopad pali su za čak 7,64% i iznose 36,73 dolara za barel. 

Nafta Brent pojeftinjuje već peto trgovanje na burzi za redom, izgubivši gotovo 8% vrijednosti. Sorta WTI u isto je vrijeme pojeftinila 8%, bilježi portal Geopolitika. Današnji pad nastavlja se bržom dinamikom zbog rasta zabrinutosti vezano uz potražnju, kao i objave Saudi Aramca da je snizio cijena za listopadske futurese, što je priprema za novo smanjenje potražnje. 

Podsjećamo, u travnju su proizvođači okupljeni u OPEC-a dogovorili smanjenje proizvodnje za oko 10% svjetskih isporuka kako bi podržave lijene koje su bile na nezabilježenom višedesetljetnom minimumu. To je uz oporavak potražnje u Kini ponešto poguralo cijene koje su sada opet počele padati.